СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ МІЖНАРОДНОЇ БЕЗПЕКИ

Authors

  • О. Є. Пилипенко Національний університет харчових технологій

DOI:

https://doi.org/10.17721/apmv.2014.123.1.16-23

Abstract

Анотація. Серед існуючих численних сучасних проблем міжнародної безпеки можна назвати багато факторів: глобалізація, інтеграція, конвергенція, регіоналізація, сепаратизм, тероризм, демографічні проблеми, голод, поглиблення екологічної кризи. Розглянуті актуальні проблеми міжнародної екологічної безпеки в контексті системного прояву принципів її реалізації, що обґрунтовує необхідність консолідації зусиль міждержавних заходів природоохоронного характеру на засадах стійкого та збалансованого розвитку.
Україна взяла курс на євро інтеграцію і в цьому зв’язку дуже важливо з’ясувати виклики, загрози, проблеми, які існують в сучасному світі і загрожують їй на цьому шляху. Надзвичайно актуальна проблема боротьби з міжнародним тероризмом, тому що наслідки терористичних актів на важливих промислових об’єктах можуть призвести до серйозних катастроф. Також у сучасному світі все більшого значення набувають проблеми економічних та інформаційних воєн.
Ключові слова: глобалізація, регіоналізація, конвергенція, трансформаційні процеси, тероризм, екологія.

Author Biography

  • О. Є. Пилипенко, Національний університет харчових технологій

    Доктор історичних наук, професор, завідуючий кафедрою політології, соціології і права Національного університету харчових технологій

Published

2016-06-07