Eonomic policy of european states

Authors

  • Л С Поліщук

DOI:

https://doi.org/10.17721/apmv.2010.94.2.

Abstract

В сучасній економічній політиці розвинутих країн співіснують і взаємодіють меха- нізми ринкового й державного регулювання розвитку економіки як усередині окремих країн, так і в межах окремих угруповань та світового співтовариства в цілому.

Кейнсіанство як напрям економічної думки відіграло важливу роль у розвитку за- хідної економічної теорії. Воно зробило спробу відповісти на ряд важливих питань, що ви- никли у зв'язку з кризою в 30-х pp. Кейнс указав на ряд слабких сторін буржуазної економічної науки свого часу, звернувши увагу на такі сторони капіталістичної дійсності, які раніше ігнорувалися економістами; зробив спробу внести нові елементи в аналіз ка- піталістичної економіки, наблизив економічну науку до потреб господарського розвитку; помітив нові тенденції у розвитку капіталізму та обґрунтував необхідність участі держави в економічному житті.

Author Biography

  • Л С Поліщук

    кандидат економічних наук, доцент кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Published

2014-01-20