ОСОБЛИВОСТІ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ТОРГОВЕЛЬНИХ ВІЙН

Authors

  • Ю. Ф. Гудзь кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів Національний університет харчових технологій

DOI:

https://doi.org/10.17721/apmv.2013.115.1.

Abstract

Анотація. Розглянуто сукупність наукових поглядів і теоретичних кон-
цепцій щодо особливостей диверсифікації виробництва харчових продуктів.
Проаналізовано підходи щодо удосконалення та поглиблення змісту диверси-
фікації, виходячи з особливостей сучасних зовнішньоекономічних умов та спе-
цифіки харчової промисловості, як галузі матеріально виробництва.
Висвітлено макроекономічні передумови та внутрішні чинники диверсифіка-
ції, які формують середовище для реалізації зазначеного процесу в умовах по-
стійних торгівельних війн. Розроблено схему процесу диверсифікації
виробництва для харчових підприємств в умовах торгівельних війн.
Ключові слова: диверсифікація виробництва, харчова промисловість, зов-
нішнє середовище, продукти харчування, торгівельні війни.
Annotation. In the article we have considered a set of scientific views and the-
oretical concepts which regard the features of diversifying food production. We have
anasised the approaches to improve and deepen the content diversification, based
on the characteristics of modern foreign economic conditions and specific food as
material production. The article deals with macroeconomic conditions and internal
factors diversification, which form the framework for the implementation of this
process in a continuous trade war. The scheme of diversification for food enter-
prises in the trade war will be over shown..
Keywords: diversification of production, food processing, environment, food,
trade wars.
Аннотация. Рассмотрены совокупность научных взглядов и теоретичес-
ких концепций относительно особенностей диверсификации производства пи-
щевых продуктов. Проанализированы подходы относительно
усовершенствования и углубления содержания диверсификации, исходя из осо-
бенностей современных внешнеэкономических условий и специфики пищевой
промышленности, как отрасли материально производства. Освещены мак-
роэкономические предпосылки и внутренние факторы диверсификации, ко-
торые формируют среду для реализации указанного процесса в условиях
постоянных торговых войн. Разработана схема реализации диверсификации
производства для пищевых предприятий в условиях торговых войн.
Ключевые слова: диверсификация производства, пищевая промышлен-
ность, внешняя среда, продукты питания, торговые войны.

Published

2014-01-10